lauantai 27. helmikuuta 2010

Salaliittoteoriat, ne on jänniä

Eri teorioiden mukaan maailmaa joko hallitsee tai pyrkii hallitsemaan Illuminati-niminen salaseura, jonka johdossa on muutama mahtava teollisuussuku. Tiedusteluorganisaatiot, hallitukset ja tiedeyhteisöt ovat Illuminatin talutusnuorassa. Liian paljon tietävien katoamisiin liittyy mustia helikoptereita ja hukattuja poliisiraportteja.

Salaliittoteoriat ovat hauskaa huuhaata ja niistä on tullut varsin luontevasti aikamme ilmiö: toisaalta edistynyt tekniikka heittää vettä myllyyn ihmisten tarkkailusta puhuttaessa, toisaalta teorioihin hurahtaneiden on helppo viestiä keskenään. Viihdekoneistokin saa teorioista hyvää materiaalia tarinoihinsa.

Mutta pisimmät perinteet salaliittotarinoiden keksimisessä ja levittämisessä on varmaankin kristityillä. Pääosissa ovat olleet vuorollaan niin Vatikaani, suurvaltajohtajat kuin yksityisetkin, noitina pidetyt ihmiset. Vielä nykyäänkin jotkut kristityt kirjailijat muistavat rahastaa joutilaiden kristittyjen vainoharhalla.

Salaliittoteoriat ovat hyvää viihdettä ja ruokkivat dekkarinnälkäistä mieltä, mutta onko niillä totuusarvoa ja kannattaako niiden mukaan tehdä päätöksiä? Varmasti rahamiehet ohjailevat hallituksia jossain määrin, varmasti Vatikaanin valta on suurempi kuin sen pitäisi olla, ja varmasti meistä kerätään vaarallisen paljon tietoa.

Mutta pelko kahlehtii. Antikristuksen etsiminen ja vainoihin varautuminen ovat ansa, jolla Vihollinen tuhlaa Valtakunnan resursseja. Monet kristilliset urbaanilegendat ovat suoraan Diabolisesta Propagandatoimistosta peräisin ja pitävät huolen siitä, että uskovat muistavat pelätä Saatanaa ja unohtavat rakastaa ja toimia.

Omat lempisalaliittoteoriani? Google ja Facebook ovat jenkkien kansainvälisiä tiedusteluoperaatioita ja sikainfluenssa oli jokin maailmanlaajuinen kokeilu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti